Десерт з трьох інгредієнтів, який я готую дітям — рецепт без випікання

Автор
Олена Миколаївна
Опубліковано: 26.08.2026
Легкий!
5
порцій
15 хв
готування
2 хв
підготовки
445
ккал
4 г
білки
38 г
жири
23 г
вуглеводи
*Розрахунок для сирих, необроблених продуктів на порцію

Авторка одного з найпростіших десертів без випікання Олена Миколаївна пише, що її крем-десерт універсальний. У тому сенсі, що добре збиті шоколад, молоко і масло приймають будь-які додатки, від фруктів до сухофруктів.

Я готую свій десерт з молочним шоколадом, адже з гірким мої діти не їдять. Використовую дві плитки по 85 грамів і зовсім не додаю цукор.

Олена Миколаївна

Що довше збиватимеш заморожений крем з масла, молока і шоколаду, то щільнішим він стане.

Як приготувати десерт з шоколаду, масла і молока

Інгредієнти 4

5
Основні: Додатково на бажання:
1/3. Розтопи масло в молоці

Масло наріж на шматки і поклади в каструлю. Залий молоком і всип ванільний цукор.

Постав каструлю на повільний вогонь і, помішуючи, розтопи масло в молоці повністю.

2/3. Поєднай продукти

Порубай ножем не дуже дрібно дві плитки шоколаду, поклади в чашу блендера.

Залий гарячим молоком з маслом і перемішай. Залиши на 5-7 хв, щоб шоколад трохи розтанув.

Перебий блендером приблизно 8 хв.

Порада від авторки рецепта: я збиваю 8-10 хв, нам потрібно, щоб шоколад і молоко добре поєдналися.

Накрий миску з десертом плівкою і постав у холодильник на 3 години. Маса має добре застигнути.

3/3. Приготуй десерт з трьох інгредієнтів

Добре збий охолоджену суміш міксером до стану щільної маси. Розклади десерт по креманках.

Порада від авторки рецепта: готовий десерт прикрашаю додатковим тертим шоколадом, горішками або какао.

• А це наш новий десерт без випікання — «Молочна хмаринка», готується з печивом савоярді. Смачного!

Прості десерти без випікання від шеф-кухарів

У цьому рецепті чаклують

Схожі публікації
Смачніссімо!
Стань автором

У світі безмежних можливостей, ми віримо, що ваші рецепти — це справжні скарби, якими варто поділитися з іншими.

Додати рецепт