Мої подруги питають цей рецепт — ділюся лінивим хачапурі з твердим або кисломолочним сиром
- Автор
- Лариса Журавель
- 4
- порції
- 40 хв
- готування
- 2 хв
- підготовки
ккал
- 22 г
- білки
- 19 г
- жири
- 18 г
- вуглеводи
Щоби повторити один з рецептів хачапурі, здебільшого потрібно вимішувати тісто. Лариса Журавель пропонує приготувати ліниву страву з твердим або кисломолочним сиром, де все перемішується вінчиком і дуже швидко. Смажимо на сковороді.
Усе готується так швидко, що я спочатку ставлю сковороду розігріватися, а потім беруся за тісто. Часто беру твердий і кисломолочний сир порівну. Але смак хачапурі залежить саме від якості твердого сиру.
Лариса Журавель
Від себе додамо, що не потрібні ні сода, ні дріжджі, ні розпушувач. Головне — ретельно перемішувати тісто вінчиком при кожному додаванні продуктів.
Рецепт лінивого хачапурі з твердим або кисломолочним сиром (для сковороди 22 або 24 см у діаметрі)
Інгредієнти 7
У миску вбий яйця, всип сіль, сушений часник, мелений перець. Додай сметану, це приблизно 4 ст. л.
Ретельно все перемішай вінчиком.
Порада від авторки рецепта: ще я люблю додавати в тісто нарізану свіжу зелень, буде також смачно.
У тісто натри сир і додай борошно, приблизно 4 ст. л. Перемішай усе вінчиком.
Сковороду розігрій, змасти олією (1 ст. л.).
Виклади тісто на сковороду, розрівняй. Накрий кришкою і готуй на середньому вогні до зарум’янення.
Порада від авторки рецепта: при смаженні я піднімаю кришку і витираю краплі води на ній.
Коли нижній бік зарум’яниться, а зверху хачапурі схопиться, переверни коржик на інший бік. Смаж без кришки на невеликому вогні до готовності.
- Рецепт від SHUBA: читай, як зробити хачапурі по-аджарськи з адигейським сиром.