Омлет з блакитним сиром і яблуком

Автор
Катерина Гернат
Опубліковано: 29.09.2026
Легкий!
1
порція
7 хв
готування
3 хв
підготовки
452
ккал
29 г
білки
32 г
жири
12 г
вуглеводи
*Розрахунок для сирих, необроблених продуктів на порцію

Цей омлет з яблуками та сиром з блакитною пліснявою став для мене відкриттям. Якщо вам подобаються поєднання гострого сиру і фруктів на канапках, то спробуйте його також на сніданок з яйцями. Я була здивована, що це так смачно.

Про омлет з яблуками й блакитним сиром

Я прочитала про такий рецепт на якомусь англійському сайті. Там готували омлет з яблуками, чедером і розмарином. Я трішки адаптувала рецепт: замість чеддеру взяла сир з блакитною пліснявою, а замість розмарину — тим’ян, бо люблю його більше.

Я була налаштована скептично, тому що не дуже люблю солодкі сніданки, але вийшло надзвичайно смачно. Мені це нагадало класичні поєднання груші з горгонзолою чи, наприклад, хамону з динею. Тобто, якщо ви любите такі контрастні поєднання, раджу спробувати цей омлет. Я точно знаю, що приготую його ще раз.

І тут є важливе правило: сир має бути досить гострим на смак. Підійдуть горгонзола, рокфор, витриманий чедер або інший сир з яскравим, пікантним смаком. Камамбер теж можна використати, але він зазвичай м’якший.

Сир має контрастувати з яблуком — у цьому, як на мене, і є секрет цього омлету. Нейтральний або дуже ніжний сир такого ефекту не дасть.

Рецепт омлету з яблуком і гострим сиром

Інгредієнти 8

1
Для омлету з яблуком і блакитним сиром
Яблуко 1/2 шт.
Сіль за смаком
Крок 1/6. Смажте яблука

Кисло-солодке яблуко (1 середнє або половину великого) наріжте тонкими скибками. На сковороді розігрійте вершкове масло, викладіть скибки яблука, посипте листочками тим’яну або чебрецю і смажте на невеликому вогні.

Крок 2/6. Збийте яйця

Поки яблука карамелізуються, збийте 3 яйця із сіллю і перцем.

Я додаю до яєць 1 ст. л. сметани — так омлет виходить ніжнішим. Можна замість сметани додати ложку вершків або молока. 

Крок 3/6. Карамелізуйте яблука

Коли нижня частина яблук карамелізується, переверніть їх на інший бік і дайте трохи підсмажитися.

Крок 4/6. Вилийте яйця

Вилийте збиті яйця на яблука.

Крок 5/6. Готуйте омлет

Коли яйця ледь почнуть схоплюватися, розкришіть зверху блакитний сир, накрийте сковороду кришкою і смажте ще кілька хвилин.

Крок 6/6. Подавайте омлет

Коли нижня частина омлету схопиться, а верхня ще залишатиметься ніжною, зніміть омлет зі сковороди й подавайте.

Смачного!

Рецепти незвичайних омлетів

Схожі публікації
Смачніссімо!
Стань автором

У світі безмежних можливостей, ми віримо, що ваші рецепти — це справжні скарби, якими варто поділитися з іншими.

Додати рецепт