Як я економлю на часнику? Готую часникову пасту на зиму

Автор
Марина Нагорна
Опубліковано: 02.09.2026
Часникова паста на зиму
Легкий!
15
порцій
20 хв
готування
20 хв
підготовки
45
ккал
0.85 г
білки
3 г
жири
4 г
вуглеводи
*Розрахунок для сирих, необроблених продуктів на порцію

Авторка рецепта Марина Нагорна ділиться одним зі способів зберігання часнику на зиму. Вона заготовлює часникову пасту на зиму, щоби додавати її до супів, борщів, м’яса. Це значно заощаджує час на приготування.

Поради для приготування часникової пасти

• Потрібні щільні зубки, не темні й без пошкоджень. Часник можна або перебити блендером, або натерти.
  • Бери соняшникову олію без запаху, тобто рафіновану. Ароматна олія «заб’є» запах і смак часнику.
  • Олію вливай частинами, щоби паста не стала зарідкою.
  • Баночку з кришкою добре помий і обсуши.
  • При використанні бери пасту сухою чистою ложкою, щоб вона не зіпсувалася.
  • Порада від SHUBA: така заготовка — один з правильних способів зберігання часнику.

Як зробити часникову пасту на зиму

Інгредієнти 3

Основні:
1/2. Підготуй часник і банку

Часник почисть.

Порада від SHUBA: читай, як зробити приправу з часникового лушпиння.

Від авторки рецепта: темні зубки або з пошкодженнями я викидаю одразу. У пасті такий часник дасть сильну гіркоту.

Натри часник або перебий блендером.

Банку з кришкою добре помий.

2/2. Приготуй часникову пасту

Часник склади в миску, всип сіль, перемішай.

По 1 ч. л. вливай олію, перемішуючи.

Увага: олія має рівномірно розподілитися, але стеж, щоб паста не розшарувалася.

Розітри пасту до однорідності, вона має бути, як м’яке масло, без сухих грудок та зайвої рідини.

Переклади пасту в банку, утрамбовуючи, щоб не було повітря. Закрий кришкою і зберігай часникову пасту в холодильнику.

Порада від авторки рецепта: я додаю 1 ч. л. пасти на 2-літрову каструлю борщу або супу.

І ще один спосіб зробити ідеальний додаток до страв — дізнайся, як запекти часник.

Добірка кращих рецептів консервації

У цьому рецепті чаклують

Поділись враженнями
Коментарі
Наступна публікація

Ми використовуємо cookie

Cookie допомагають нам аналізувати трафік, персоналізувати контент та надавати функції соціальних мереж. Продовжуючи користуватися нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання cookie.