- 8
- порцій
- 2 год
- готування
- 20 хв
- підготовки
ккал
- 17 г
- білки
- 26 г
- жири
- 126 г
- вуглеводи
Домашнім рецептом для нашої добірки медівників ділиться Валерія Аверіна. Свій «Медовик» готує із заварним кремом з масла, сметани і молока. Після збирання торт має постояти в холодильнику мінімум 2 години.
корисності
Shuba корисності
Що варто знати про торт «Медовик» із заварним кремом
Це буде базовий рецепт медовика, для якого тісто замішуємо на водяній бані.
Увага, дно миски, де прогріваються продукти, не повинно торкатися води в каструлі.
Борошна може знадобитися трохи більше, тому додавай його порціями. При приготуванні заварного крему додаємо охолоджене до теплого стану розтоплене масло. Порадимо починати готувати крем із цього етапу.
Печемо торт «Медовик» із заварним кремом
Інгредієнти 14
На водяній бані у мисці змішуємо масло, цукор, мед і соду. Помішуємо 5-10 хвилин, доки маса стане однорідною й ароматною.
Окремо збиваємо яйця з дрібкою солі. Потім вливаємо їх до медової маси на бані, постійно помішуючи ще 10 хвилин, доки суміш побіліє й стане більш обʼємною.
Додаємо 50 г просіяного борошна (приблизно 2 ст. ложки), варимо ще 2 хв.
Знімаємо з бані, трохи охолоджуємо і додаємо решту просіяного борошна (приблизно 500 г).
Порада від авторки рецепта: додавай порціями, бо щільність борошна завжди різна — іноді потрібно більше, іноді менше.
Замішуємо мʼяке, не липке тісто. Ділимо тісто на 8-10 частин (у мене вийшло 970 г — робила по ~105-110 г, щоб залишилися обрізки для посипки).
Загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 1 годину.
Тим часом у каструлі змішуємо 350 мл молока з 150 г цукру (на бажання додаємо ванільний цукор) — підігріваємо до розчинення.
Окремо змішуємо 2 яйця, 150 г цукру, 350 мл молока і 3 ст. л борошна.
Вливаємо яєчно-молочну суміш у гаряче молоко, постійно помішуючи вінчиком. Щойно крем починає густішати — зменшуємо вогонь.
Порада від авторки рецепта: я завжди куштую на цукор і можу додати ще трохи, якщо здається замало.
Даємо охолонути, додаємо розтоплене масло і сметану.
Увага: масло має бути розтопленим, але не гарячим.
Перемішуємо до однорідної ніжної текстури — крем виходить із вершковим смаком, як пломбір.
Кожен шматочок тіста розкачуємо тонко ~ 24-28 см у діаметрі.
Увага: стіл або килимок попередньо притрушуємо борошном (я ще притрушую пергамент на якому випікаю, тоді точно нічого не липне).
Перекладаємо на пергамент, наколюємо виделкою по всій поверхні, щоб не пузирився. Випікаємо за 180°С приблизно 3- 4 хвилини.
Увага: якщо у вас духовка з обдувом — стежте, бо готовність настає швидше. Коржі мають бути карамельного кольору.
Обрізаємо краї одразу після випічки, поки гарячі. Обрізки подрібнюємо — ними будемо посипати боки та верх.
Збираємо торт, промазуючи кожен корж кремом. Верх і боки посипаємо крихтами з обрізків.
Залишаємо медовик у холодильнику на 2-3 години або на ніч, щоб добре просочився. А зранку нарізаємо, вдихаємо аромат і розуміємо, що дитинство можна спекти заново.
- Нагадаємо про простий рецепт Лілії Цвіт — це литий медівник, смачної випічки!
11 перевірених рецептів медівників
У цьому рецепті чаклують
- Кухонні девайси
- Пергамент для випікання — який буває та як вибрати найкращий