Десерт з трьох інгредієнтів, який я готую дітям — рецепт без випікання

Автор
Олена Миколаївна
Опубліковано: 26.08.2026
Десерт без випікання
Легкий!
5
порцій
15 хв
готування
2 хв
підготовки
445
ккал
4 г
білки
38 г
жири
23 г
вуглеводи
*Розрахунок для сирих, необроблених продуктів на порцію

Авторка одного з найпростіших десертів без випікання Олена Миколаївна пише, що її крем-десерт універсальний. У тому сенсі, що добре збиті шоколад, молоко і масло приймають будь-які додатки, від фруктів до сухофруктів.

Я готую свій десерт з молочним шоколадом, адже з гірким мої діти не їдять. Використовую дві плитки по 85 грамів і зовсім не додаю цукор.

Олена Миколаївна

Що довше збиватимеш заморожений крем з масла, молока і шоколаду, то щільнішим він стане.

Як приготувати десерт з шоколаду, масла і молока

Інгредієнти 4

Основні: Додатково на бажання:
1/3. Розтопи масло в молоці

Масло наріж на шматки і поклади в каструлю. Залий молоком і всип ванільний цукор.

Постав каструлю на повільний вогонь і, помішуючи, розтопи масло в молоці повністю.

2/3. Поєднай продукти

Порубай ножем не дуже дрібно дві плитки шоколаду, поклади в чашу блендера.

Залий гарячим молоком з маслом і перемішай. Залиши на 5-7 хв, щоб шоколад трохи розтанув.

Перебий блендером приблизно 8 хв.

Порада від авторки рецепта: я збиваю 8-10 хв, нам потрібно, щоб шоколад і молоко добре поєдналися.

Накрий миску з десертом плівкою і постав у холодильник на 3 години. Маса має добре застигнути.

3/3. Приготуй десерт з трьох інгредієнтів

Добре збий охолоджену суміш міксером до стану щільної маси. Розклади десерт по креманках.

Порада від авторки рецепта: готовий десерт прикрашаю додатковим тертим шоколадом, горішками або какао.

• А це наш новий десерт без випікання — «Молочна хмаринка», готується з печивом савоярді. Смачного!

Прості десерти без випікання від шеф-кухарів

У цьому рецепті чаклують

Поділись враженнями
Коментарі
Наступна публікація

Ми використовуємо cookie

Cookie допомагають нам аналізувати трафік, персоналізувати контент та надавати функції соціальних мереж. Продовжуючи користуватися нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання cookie.