Омлет з блакитним сиром і яблуком

Автор
Катерина Гернат
Опубліковано: 29.09.2026
Омлет з блакитним сиром і яблуком
Легкий!
1
порція
7 хв
готування
3 хв
підготовки
452
ккал
29 г
білки
32 г
жири
12 г
вуглеводи
*Розрахунок для сирих, необроблених продуктів на порцію

Цей омлет з яблуками та сиром з блакитною пліснявою став для мене відкриттям. Якщо вам подобаються поєднання гострого сиру і фруктів на канапках, то спробуйте його також на сніданок з яйцями. Я була здивована, що це так смачно.

Про омлет з яблуками й блакитним сиром

Я прочитала про такий рецепт на якомусь англійському сайті. Там готували омлет з яблуками, чедером і розмарином. Я трішки адаптувала рецепт: замість чеддеру взяла сир з блакитною пліснявою, а замість розмарину — тим’ян, бо люблю його більше.

Я була налаштована скептично, тому що не дуже люблю солодкі сніданки, але вийшло надзвичайно смачно. Мені це нагадало класичні поєднання груші з горгонзолою чи, наприклад, хамону з динею. Тобто, якщо ви любите такі контрастні поєднання, раджу спробувати цей омлет. Я точно знаю, що приготую його ще раз.

І тут є важливе правило: сир має бути досить гострим на смак. Підійдуть горгонзола, рокфор, витриманий чедер або інший сир з яскравим, пікантним смаком. Камамбер теж можна використати, але він зазвичай м’якший.

Сир має контрастувати з яблуком — у цьому, як на мене, і є секрет цього омлету. Нейтральний або дуже ніжний сир такого ефекту не дасть.

Рецепт омлету з яблуком і гострим сиром

Інгредієнти 8

Для омлету з яблуком і блакитним сиром
Крок 1/6. Смажте яблука

Кисло-солодке яблуко (1 середнє або половину великого) наріжте тонкими скибками. На сковороді розігрійте вершкове масло, викладіть скибки яблука, посипте листочками тим’яну або чебрецю і смажте на невеликому вогні.

Яблука
Крок 2/6. Збийте яйця

Поки яблука карамелізуються, збийте 3 яйця із сіллю і перцем.

Я додаю до яєць 1 ст. л. сметани — так омлет виходить ніжнішим. Можна замість сметани додати ложку вершків або молока. 

збиті яйця
Крок 3/6. Карамелізуйте яблука

Коли нижня частина яблук карамелізується, переверніть їх на інший бік і дайте трохи підсмажитися.

Карамелізовані яблука
Крок 4/6. Вилийте яйця

Вилийте збиті яйця на яблука.

Омлет з яблуками
Крок 5/6. Готуйте омлет

Коли яйця ледь почнуть схоплюватися, розкришіть зверху блакитний сир, накрийте сковороду кришкою і смажте ще кілька хвилин.

Омлет з яблуками і сиром
Крок 6/6. Подавайте омлет

Коли нижня частина омлету схопиться, а верхня ще залишатиметься ніжною, зніміть омлет зі сковороди й подавайте.

Смачного!

Омлет з яблуками

Рецепти незвичайних омлетів

Поділись враженнями
Коментарі
Наступна публікація

Ми використовуємо cookie

Cookie допомагають нам аналізувати трафік, персоналізувати контент та надавати функції соціальних мереж. Продовжуючи користуватися нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання cookie.